2011. szeptember 27., kedd

"Mac" Hello Kitty ecsetkészlet

Vártam egy pár napot arra hogy megírjátok melyik terméktesztet szeretnétek először olvasni és a nyertes a Hello Kitty ecsetkészlet lett. Egyébként éreztem hogy ez lesz a tuti befutó, hiszen az ecsetek a lányok legjobb barátai :) Legalább is én az összes sminkes cuccaim közül őket szeretem a legjobban. Főleg ha puhák és jó velük dolgozni. Szerintem nem árulok el vele nagy titkot, elég nehéz ilyet találni viszonylag elfogadható áron! Ilyenkor jön képbe az ebay, és itt szeretném nagyon megköszönni Viktóriának (http://www.viktoriasstyle.com) a segítséget, nélküle nem lehetnék boldog ecsettulajdonos :). Ezt az ecsetkészletet rendeltem és a képeken látott Ecotools Mineral 4 darabos arcra való készletet. A pontos árára sajnos már nem emlékszem de durván olyan 7-8 dollár lehetett és ingyenes volt a szállítása. Ennyiért úgy gondoltam ha rossz az ecsetek minősége még akkor sem bukok rajta sokat. De nem kellett csalódnom, mert nagyon klassz ecsetek ezek, kicsit már bánom hogy nem rendeltem meg korábban.
Nagyon gyorsan ideért kb. másfél hét lehetett, ami nagy szó mert Hong-Kong-ból postázták el ide. Bombabiztosan be volt csomagolva, kicsi esély volt rá, hogy bármilyen sérülés is keletkezzen. Széttéptem a csomagot és egyből vizsgálgatni kezdtem őket egyesével:


Az ecsettartóval minden rendben van, nincs gagyi hatása, a cipzár is jól működik teljesen meg vagyok elégedve vele. Fekete műbőr kívül belül fehér körbevarrással. Belül 7 darab ecsetnek van kijelölve hely, nos én többet tartok benne, mert igyekeztem úgy összeválogatni, hogy minden egyben legyen a készletben.
Előre is elnézést kérek, az ecsetek most nem éppen a legtisztábbak, de végül is azért vettem hogy használjam őket ;).Így néz ki az én kis szettem a kiegészítésekkel:
Amik eredetileg is benne voltak a szettbe:
  • 190SE: Ez az ecset teljesen meglepetés volt, még sohasem dolgoztam cicanyelves alapozóecsettel, mert azt gondoltam hogy nem lehet vele szépen elosztatni az alapozót, mert csíkoz és hasonlók... De be kell látnom tévedtem :D Ezzel is könnyű dolgozni, főként a folyékony alapozók esetében, nekem ahhoz vált be a legjobban. Krémeshez jobb a Duo Fiber ecset, de a legeslegjobb ecset ehhez a fajtához a Sigma F80-as álomecsete :) Megfelelően tömött jól hajlik és nem igazán hullik a szőre bát mosáskor kijött belőle 3-4 :(
  • 187SE: Ez egy duo fiber ecset, minden rendben van vele, megfelelően tömött nem hullik, könnyen és szépen lehet vele dolgozni és rettentően puha. Nem titok ez az egyik kedvencem a készletből :)
  • 168SE: Ő egy ferde fejű pirosítóecset, szeretem használni, de vele több probléma is van. Az első hogy hullik a szőre és sajnos nem csak mosásnál. Eddig kb 15 szál esett ki belőle, mondjuk hála az égnek ez nem olyan nagy tragédia, hiszen jól tömött az ecset, de azért mégis... A másik probléma vele hogy nem lehet maradéktalanul kimosni belőle a festéket, gondolom a fehér szálak miatt. Nos ez legyen a legnagyobb problémája :)
Kép:


Most jöjjenek a kisebb fejű, leginkább a szemre használható ecsetek:
  • 266SE: Ferde fejű ecset. Igazából szemöldök formázáshoz használom a legtöbbet, de egyébként zselés tus ecsetnek is jó, mert elég kemény a szőre. Nem annyira mint az Essence tusecsetnek, ezért is inkább tusozáshoz inkább azt szeretem használni. Vele is minden rendben, nem hullik.
  • 194SE: Pici fejű korrektorecset. Bevallom őszintén ilyenem sem volt még eddig, é kíváncsi voltam mit is tud. Nos amire használom: kisebb, nehezebb területekre ezzel viszem fel a korrektort, néha a szemhéjalapozót is. Ő is puha, könnyű és egyszerű vele a munka.
  • 316SE: Na ő a nagy kérdőjel. Utánanéztem, neki egy rúzsecsetnek kellene lenni, de véleményem szerint ahhoz túl széles. Elsőre azt hittem hogy egy szemhéjpúder ecset, sőt én akként is használom, inkább a habos/krémes állagú festékekhez, ahhoz szeretem de nem tudom elképzelni rúzsecsetnek. De ígérem kipróbálom úgyis, meglátjuk mit tud :)
  • 219SE: Ez egy ceruzaecset, teljesen jól betölti a funkcióját, viszont ennél is az a probléma, mint a pirosítóecsetnél. Nem lehet teljesen kimosni belőle a festéket és kicsit hullik is. Sebaj, még így is jól tudom használni :)
Ezek az ecsetek voltak azok az ecsetek amik benne voltak a szettben. Összességében kellemesen csalódtam bennük, mert a ennyi pénzért szerintem nagyon megérte. már csak a Duo Fiber ecset önmagában is a többi pedig hab a tortán :) Megfelelő vastagságú a nyelük, a szőrükkel sincs baj, szóval bátran ajánlom mindenkinek :)


Amiket én még beletettem magamnak, hogy nagyjából teljes legyen a készlet:
  • Sigma E25 Travel: Picuri méretével pont beleillett, és egy jó satírozó ecsetre mindig szükség van.
  • Egy összecsukható rúzsecset (Dm-ben vettem): Mivel úgy gondoltam hiányzik a készletből a rúzsecset, vettem bele egyet, teljesen jól működik, örülök hogy megvettem :)
  • Kozmetikai pálcika: Mindig teszek bele egy tisztát, soha nem lehet tudni mikor lesz rá szükség :)
 
Hm.... talán ez lett eddigi leghosszabb posztom, de szerettem volna egy jól összefoglalt bejegyzést készíteni, hátha valaki pont az én hatásomra fogja megvenni ezt a készletet :)

5 megjegyzés:

  1. Jó kis poszt, és köszi az említést :) ÉS nörülök, hogy bejött neked ez a szett :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszi, hogy megírtad ezt a postot:)
    Melyik eladótól vetted?

    VálaszTörlés
  3. nagyon tetszik a külseje (is) :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is van, szerintem is tök jók :)

    VálaszTörlés
  5. Én is ugyanilyet rendeltem, de sajnos annyira büdös némelyik ecset és a tok, hogy lehetetlen használni. Már mindennel kimostam, amivel csak lehetett, de olyan szaguk van, mint a macskapisinek. :(

    VálaszTörlés