2012. február 26., vasárnap

Újabb "Mac" ecsetkészlet

Igen, tudom nem kell kiokítani, ez az ecsetkészlet nem eredeti, aki picit is jobban ismeri a Mac ecseteket első pillantás után rájön erre. Én úgy vagyok a Mac-el és ezt most nem csak az ecsetekre vonatkozik, hogy szerintem aránytalanul drága. Jó minőségű termékekről van szó, félreértés ne essék, de én nem adnék ki ennyi pénzt érte. Mondjuk a kozmetikumaik még elfogadhatóbb árban vannak, az ecsetek valami horror árúak. Ha nincs pénzünk 10000 Ft-os ecsetekre, be kell érnünk olcsóbb és kevésbé jó minőségű ecsetekkel is. Így jött a képbe ez a készlet :)

Felmerülhet Bennetek, minek nekem ennyi ecset, aki látta már a 2 ecsetes bejegyzésem az tudhatja hogy enélkül is van 27 db ecsetem. De mint ahogy más a szemhéjpúdereket gyűjti vagy a körömlakkokat, én az ecseteket. Nem tudom megmagyarázni, imádom őket.

Ha kíváncsi vagy milyenek katt :)

Nade kezdjünk bele a bemutatásba. Mint említettem az ebay-ről rendelte meg nekem Petra, 3200 Ft volt postaköltséggel együtt. Kb. 1 hónap alatt ért ide Hong-Kongból. Megfelelően be volt csomagolva, sérülésmentesen érkezett meg hozzám.

Cipzáros bőrtokban vannak az ecsetek, nekem tetszik ez a kis tok, főleg a belső tagoltsága. Van még hozzá egy nagy szövettok is.

Kimondottan tetszik, hogy középre még tettek egy picike cipzáros rész, pont beleférnek az Ecotools ecseteim. A tok alap esetben 12 ecsetet tartalmaz, 4 arcra és 8 szemre valót.
Mac 136: púderecset. Megfelelően tömött, nem hullik a szőre, nekem tetszik bár lehetne egy picit puhább. Ezt leszámítva teljesen jól használható, szépen felveszi a púdert.

Mac 168: ferde fejű pirosító ecset. Dettó ugyan az mint a Hello Kittys ecsetkészletben. Picit lehetne tömöttebb, egyébként egész jól használható, de jobban szeretem az Essence ecsetemet :). Szőre nem hullik, viszont nehezen tisztítható  (a fehér szőr miatt).

Mac 187: duo fiber ecset. Örök szerelem. Majdnem mindenre tudom használni amit az arcon kell csinálni, lehet vele alapozni, púderezni, pirosítani/highlighterezni.. szóval szinte mindent. Nagyon puha, egyáltalán nem hullik, egész jól tolerálja a tisztítást.

Mac 190: alapozó ecset. Nem látom a különbséget ezek között az ecsetek között, jól használható, általában ezt használom alapozásra. Nem hullik, és könnyű tisztítani.


Mac 219: ceruza ecset. Ő már ismerős nekem, hasonló van a Kittys-ben is, jól lehet használni, én inkább satírozásra használom. Hasonlít az Essence smokey eyes ecsetére, csak ennek egy picivel keményebb a szőre. Nem hullik, jól tisztítható.

Mac 237: ???. Ez a nagy kérdőjel. Kerestem a Mac ecsetek között de nem találtam hozzá hasonlót. Nagyon picike  szőre, én leginkább javításra illetve a szemceruza elsatírozására használom. Olyan mint egy nagyon pici korrektorecset.

Mac 275: ferde fejű szemhéjpúder/satírozó ecset. Nagyon szeretem, mindenre jó, lehet vele színt felvinni, de satírozni is. Neki örülök a legjobban, az egyik kiskedvencem. Nem hullik, könnyen tisztítható.

Mac 212: egyenes ecset. Vele még barátkozom, nem igazán tudom még mire használni. A szemöldökömet már megcsináltam vele párszor. Ki fogom próbálni még tushoz is. Kezdetnek nem rossz :) Nem hullik, jól tisztítható.

Mac 214: smudge ecset. Nem találtam magyar megfelelőjét, ilyen pici, lapos ecset. Én szín felpakolásra használom, de jól jöhet a szempilla töveknél is. Nem olyan puha, de nem is szúrós. Nem hullik, könnyen tisztítható :)

Mac 209: tus ecset. Használható, de jobban örülnék ha vékonyabb lenne. Ennek ellenére megbarátkoztunk egymással, de sokszor inkább az Alverde tusecsetet kapom elő. De mint mondtam őt is lehet jól használni, csak kell egy kis odafigyelés. Nem hullik, jól tisztítható.

Mac 263: ferde fejű tusecset. Nekem tetszik, használom tushoz is, de szemöldökömet is csináltam már meg vele. Jobban bejön mint az Essence tusecsete, határozottabb vonalat lehet vele húzni. Nem hullik, könnyedén tisztítható :)

Mac 316: ajakecset. Mint az összes ajakecsettel ezzel is jól elboldogulok, sokat használom, főleg rúzs felvitelekor. Jó vele dolgozni, kellően kemény. Nem hullik, jól tisztítható.


Összességében meg vagyok velük elégedve, szerintem megérte a 3200 Ft-ot bőven. Aki gondolkozik rajta hogy megveszi, támogatom, biztosan tetszeni fog. Első ecsetkészletnek szerintem tökéletes, jól átgondolt. Napi szinten használom, eddig semmi szőrhullást nem tapasztaltam, a ragasztások is biztosak. Remélem tetszett a bejegyzés, volt vele munka bőven :)

7 megjegyzés:

  1. Sokszor említed a tisztítást, én pedig kiváncsi lennék hogyan csinálod. Sebbenzinnel, samponnal stb.? Vagy van valami trükk? :) Én is nemrég vettem ebayről ecsetkészletet, de még nem mertem nekikesni, úgyhogy most gyűjtöm a jótanácsokat..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. A hétvégére tervezek egy ilyen posztot, de természetesen annyit elárulok hogy leginkább baba/kímélő samponnal szoktam az ecseteket tisztítani. Ha gyorsan kell megtisztítani akkor marad a jó öreg sebbenzin.

      Törlés
  2. Szuper készlet! a 212-eshez hasonlóm van, én az alsó szempillák tövébe használom, vagy szemöldökhöz, ahogy írtad is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi nekem is nagyon tetszik. Én sem találtam másabb felhasználási technikát a 212-es ecsetnél :) de ezekre nekem nagyon bejött.

      Törlés
  3. Nagyon jó lett a bejegyzés, pont ecsetvásárlás előtt vagyok és hasonlóakat nézem az e-bayen. Tudnál esetleg linket adni h te kitől rendeltél?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem találtam meg valószínűleg kitöröltem már azt az e-mail amiben benne van a link. Arra emlékszem hogy Hong-Kong-ból érkezett. De ahogy most elnéztem eléggé felment az ára sajnos :S

      Törlés
  4. Nekem a hello kittys ecsetkészletért fáj a szívem, de bármilyen mac ecsetkészletet szívesen elfogadnék :DD

    VálaszTörlés