2011. július 24., vasárnap

Ricinusolaj a csoda

Nemrégen olvasgattam egy fórumot, ahol a ricinusolaj hatásáról beszélgettek. Először nem érdekelt annyira a dolog, gondoltam ez is csak egy olyan dolog aminek nagyobb a neve mint a hatása. Aztán a tévében is láttam gondoltam jobban utánanézek. Lassan egy hete használom már és eddig csak jókat tudok róla mondani.
Amire én használom:


1. Hetente egyszer belemasszírozom a vizes hajamba, törölközőből turbánt készítek és akár egész éjszaka úgy hagyom. Reggel 2-szer átmosom a hajamat, nagyon puha és fényes lesz utána. Állítólag gyorsabban is nő tőle és nem hullik, mint említettem csak 1 hete használom, így erről nem tudok még nyilatkozni. Össze lehet keverni olíva olajjal is, ki hogy szereti.

2. Szemöldökömre, szempillámra minden este lefekvés előtt felviszek az olajból egy szempillafésű segítségével. Ha ilyened nincs, viszont van egy olyan szepillaspirálod ami már régi/nem használod, szabadítsd meg a keféjét a festéktől és ezzel is helyettesítheted a fésűt. Fórumokon megoszlanak a hatásáról a vélemények, de én úgy vagyok vele ha nem is lesz tőle hosszabb a szempillám, vagy nem nő tőle gyorsabban a szemöldököm, biztos vagyok benne hogy ápolni bizony jól fogja. Ezt is fennhagyom reggelig, nekem még nem ment bele soha a szemembe, de ha belemegy max. egy picit homályosan fogsz látni. Kárt biztosan nem tesz. Reggelente lemosom, most éppen erre a célra a Bioderma sminklemosóját használom. Nagyon szépen és könnyen lehozza, nem marad olajos érzés utána.
3. A szem alatti  karikáimra is használom, leginkább egy golyós szemörnyékápolóval kombinálva. Így remélhetőleg kétszeres hatást érek el. Nem szívja be teljesen a bőr, így természetesen le kell mosni ezt is.

Ti ismeritek a ricinusolakat? Hová használjátok a leginkább?

1 megjegyzés: